Zdravljenje travm je kompleksen proces, ki zahteva čas, predanost in podporo. Travme se lahko pojavijo zaradi različnih življenjskih dogodkov, kot so nesreče, izguba ljubljene osebe, fizična ali čustvena zloraba ter druge težke preizkušnje. Pomembno je razumeti, da se zdravljenje lahko razlikuje glede na posameznika in vrsto travmatičnega doživetja.

Razumevanje svojih čustev in njihovo izražanje je ključno za proces zdravljenja, prav tako je za vzpostavljanje občutka varnosti in nadzora nad lastnim življenjem izredno pomembno postavljanje jasnih mej in učenje reči “ne”, preoblikovanje negativnih miselnih vzorcev, a vendar to še ni vse. 

Travma se zapiše tudi v telo, ne pravijo kar tako, da si telo vse zapomni. Nosi celični spomin, sled se lahko zasidra globoko v našem energetskem polju. Energijsko
zdravljenje travm
priznava, da so te blokade lahko vir čustvenih,
fizičnih in duševnih izzivov ter ponuja nežen, a močan način za njihovo
prečiščevanje.  

Energijski terapevti pogosto uporabljamo tehniko “razstrupljanja”, ki
vključuje prepoznavanje in odstranjevanje energetskih blokad. To omogoča
pretok sveže, pozitivne energije skozi telo, odpravljanje stagnacije
ter spodbujanje občutka lahkotnosti. Poudarek dajemo tudi na uravnoteženje čaker, energetskih središč v telesu, kar lahko pomaga pri lajšanju čustvenih
blokad in podpira celostno dobro počutje.

Zaključila sem tečaj Modrost travme pri svetovno znanem specialistu za travme, Gaborju Mateu in tako poglobila svoje znanje, ki ga bom z največjim veseljem delila z vami. Začnimo živeti v trenutku, neobremenjeni s preteklostjo.